1 kg żeberek
1/2 szkl. miodu
1/3 szkl. sosu sojowego
1/3 szkl. oleju
2 łyżki soku z cytryny
otarta skórka z cytryny
1 łyżka imbiru startego, może być w proszku
sól, pieprz, pieprz cayen
5 ząbków czosnku roztartego
1/2 l buljonu
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, obgotować w buljonie 15-20 min.
Sos:
Wszystkie składniki wymieszać i dodać do żeberek, gotować na małym ogniu, aż buljon odparuje (nie przykrywamy)
dodane na fotoforum:
sulika 2010-05-27
Już mam ochotę, chętnie skorzystam z przepisu, bo jakoś jeszcze nigdy nie jadłam z miodem..
huberto 2010-05-27
o kurde bolek wyglądają smakowicie...
a ten miód musi być rzadki rozumiem...
grazia5 2010-05-28
)))Wyglądają bardzo smakowicie:))
aaggaaa 2010-05-31
:):):)
Ooo na słodko żeberek nie jadłam...może sie skuszę...
Pozdrawiam serdecznie...
Miłego poniedziałku życzę...
janka69 2010-06-18
Gwiazdy na niebie, księżyc już w pełni, wypowiedz życzenie jutro się spełni... Wiec spij smacznie, z uśmiechem na twarzy, niech Ci się przyśni to o czym marzysz.)))))
Pozdrawiam serdecznie