Sałatka wielowarzywna

Sałatka wielowarzywna

2 kg kapusty
2 kg ogórków
4 marchewki
4 pietruszki
2 papryki
4 pory

Zalewa: 1 szklanka cukru, szklanka oleju, 3/4 szklanki octu 10%, 2 łyżki soli


Kapustę poszatkować, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki, ogórki w plasterki, paprykę w paski, pory w półplasterki

Zalewę zagotować bez oleju po wystudzeniu dodać olej i zalać i dobrze wymieszać warzywa, odstawić na 2 godziny. Wkładać do słoików i pasteryzować ok 20 min.

jania81

jania81 2012-08-12

o kobietko ,ale poszalałaś z zaprawami... u mnie sezon ogórkowy zakończony.... jeszcze tylko węgierki i paprykę będę zaprawiać:))
Miłego wieczoru życzę i pozdrowionka ślę:))

stasia8

stasia8 2012-08-13

Takiej w tym roku nie robiłam...i chyba już nie zrobię...skończyły mi się ogórki...

lanta21

lanta21 2015-12-10

puszna

dodaj komentarz

kolejne >