Pycha!
- filet drobiowy (posolić, popieprzyć, natrzeć ziołami prowansalskimi i odrobiną oleju) upiec, jeszcze ciepły pokroić w kostkę
- seler naciowy pokroić, razem z listkami
- winogrona pokroić w ćwiartki (jeśli mają pestki, to usunąć)
Do salaterki wrzucić mięso, seler, winogrona i lekko posolić, sypiąc sól na winogrona. Dodać pieprz i majonez do smaku, można dodać natkę pietruszki.
Ja robię „na oko” - w przybliżeniu 3 małe filety, 4-5 gałązek selera, ¾ szklanki winogron (w przepisie podano, że mają być zielone, ja daję różowe - sałatka ładniej się prezentuje).
UWAGA: sałatka nie nadaje się do przechowania, należy ją zjeść w tym dniu, kiedy połączy się wszystkie składniki. Jeśli robię ją z przeznaczeniem na śniadanie następnego dnia, to mieszam selera i mięso, ale z winogronami i majonezem sałatkę łączę dopiero tuż przed podaniem.
dodane na fotoforum: