no rozgrzewkę ogonowa .Pycha.
Przepis tak jak ja gotuję:
ogon wierzowy albo wołowy jak kto lubi
włoszczyzna
ziele , liść laurowy, pieprz ziarnisty
cebula
2 łyżeczki koncentratu
ziemniaki
makaron (świderki, kolanka, muszelki )jakie
sa w domu iteż nie konieczny
Oporządzić ogon i ugotować na nim wywar.
Dodać pokrojone warzywa, przyprawy z tym że pół cebuli opalić nad kuchnią i włożyć do wywaru .
Jak ogon będzie miękki to go wyjąć, obrać z mięsa , wrzucić ziemniaki i jak będą aldente to dodać makaron (ja lubię takie gęste zupy).
Drugą połówkę cebuli drobno pokroić ,usmażyć
dodać koncentrat lub pastę pomidorową ,dodać ze 2 łyżeczki papryki i wlać to do zupy. Chwilę jeszcze gotować aby smaki się połączyły. Można zaprawić Śmietaną .
Podawać posypaną natką pietruszki .
Smacznego.
irena77 2017-04-26
Witam wieczorkiem,dawno ogonowej nie gotowałam,dziś robiłam sobie,rosołek z korpusu kaczki,fotki,potem wkleję,bo pogoda wczorajsza://ww.garnek.pl/irena77/32872671/wczorajsza-pogoda-w-czasie....dziś mnie przytłaczała....Pozdrawiam
mamoko 2017-04-26
Przyda się, bo ziąb okropny..:)
maly52 2017-04-26
Nie pamiętam,kiedy jadłam ogonową, wiem,że jest pyszna .... pozdrawiam wieczorkiem....dobrej nocki...:))
liiliii 2017-04-27
Nie jadłam takiej zupy, ale słyszałam że jest dobra..
Dobrej nocy życzę:)