Nic nowego pewnie wiele osób tak robi - bardzo mi jednak smakuje to przypominam.
Czas :45 minut
Składniki :
20 dag wątróbek drobiowych
2 cebule
1/2 jabłka
1 łyżka masła
2 łyżki oleju ( używam z pestek winogron)
sól
pieprz mielony
majeranek
2 łyżki natki pietruszki pokrojonej
Usmażyć na rumiano na tłuszczu cebulki pokrojone w piórka . Wątróbkę posolić , posypać majerankiem i popieprzyć .Dodać do cebuli i usmażyć na rumiano. Na patelnię wrzucić pokrojone drobno jabłko i dusić aż zmięknie i sok odparuje .Doprawić do smaku. Posypać natką pietruszki .Podawać z ziemniaczkami puree i surówką .
dodane na fotoforum:
luna19 2010-06-13
pyyycha :) watróbke bardzo chętnie ... ziemniaczkow jednak nie :) chociaz juz zaczynam za nimi tęsknić :))
milego popoludnia
maria7 2010-06-13
WSPANIAŁA GALERIA- DZIEKUJE ZA PRZYJECIE MNIE
DO ULUBIONYCH- ZROBIE TO SAMO, BO WSPANIAŁE DANIA
TUTAJ SA.
SERDECZNIE POZDRAWIAM
I ZYCZĘ MIŁEJ NIEDZIELI.