Wykorzystałam gotowy ,,Sos sałatkowy- sałatka Szefa z grzankami ziołowymi" Knorra.
Czas : 10 minut
Składniki :
2 szklanki pokrojonej w drobne paseczki kapusty pekińskiej
1/2 białej części pora pokrojonej w pół plasterki
2 pomidory pokrojone w pół plasterki
1 średni ogórek pokrojony jak na mizerię ( ja daję ze skórką )
4 duże rzodkiewki pokrojone w plasterki
1/3 szklanki pokrojonego koperku
1 opakowanie ,, Sos sałatkowy-sałatka Szefa z ziołowymi grzankami "
1 czubata łyżeczka konfitury owocowej ( morelowa, pomarańczowa , brzoskwiniowa - raczej z tych jasnych w kolorze )
1/4 szklanki oleju
1 łyżeczka czubata majonezu
Wymieszać kapustę ,pomidory, ogórek, rzodkiewki, por, koper .Zrobić dresing z oleju, konfitury, majonezu , sosu sałatkowego. Polać sosem surówkę i zamieszać. Posypać grzankami.
Podawać na świeżo .
dodane na fotoforum:
rudy13 2010-06-17
coś akurat na późną kolacyjkę.... skubnę sobie odrobinkę, bo zgłodniałam na ten widok... :))