Kurczak teriyaki wg Buni :

Kurczak teriyaki wg Buni :

Proste i smaczne . Ostateczny smak zależy w dużej mierze od tego jakiej jakości Sos Teriyaki użyliśmy. Jeden z niewielu gotowych sosów które akceptuję bez dosmaczania.
Czas : 1 godzina
Składniki :
8 pałek z kurczaka ( krótkie podudzia tzw pałeczki )
1 opakowanie ( 12 dag ) gotowego Sosu Teriyaki ( używam Blu Dragon )
3 łyżki oleju
szczypta soli
Kurczaka lekko osolić .Posmarować odrobiną sosu. W woku rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na rumiano. Polać resztą sosu. Wymieszać tak by sos pokrył równomiernie mięso i smażyć przewracając co trochę ok 30 minut aż mięso będzie miękkie. Można dodawać w trakcie smażenia po łyżce wody by mięso nie przywierało.
Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.

dodane na fotoforum:

werty34

werty34 2010-07-07

SMACZNEGO

malybok

malybok 2010-07-07

właśnie wróciłam ze sklepu z udkami i nie wiedziałam jak je zrobić.Idę je przyrządzić:)

inesa75

inesa75 2010-07-07

Miłego popołudnia życzę i dużo odpoczynku po takim pysznym jedzonku :)

lucia

lucia 2010-07-07

poczęstuję się.

galina1

galina1 2010-07-07

Witam po krótkiej przerwie.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku.

maria7

maria7 2010-07-07

TEZ TAKIE ZROBIE!

ROZKOSZ PODNIEBIENIA........

POZDRAWIAM SERDECZNIE!

abc75

abc75 2010-07-07

tez lubię ten sos.....mi osobiście do kurczaka smakuje jeszcze Peri-Peri ;)))

dodaj komentarz

kolejne >