Proste i smaczne . Ostateczny smak zależy w dużej mierze od tego jakiej jakości Sos Teriyaki użyliśmy. Jeden z niewielu gotowych sosów które akceptuję bez dosmaczania.
Czas : 1 godzina
Składniki :
8 pałek z kurczaka ( krótkie podudzia tzw pałeczki )
1 opakowanie ( 12 dag ) gotowego Sosu Teriyaki ( używam Blu Dragon )
3 łyżki oleju
szczypta soli
Kurczaka lekko osolić .Posmarować odrobiną sosu. W woku rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na rumiano. Polać resztą sosu. Wymieszać tak by sos pokrył równomiernie mięso i smażyć przewracając co trochę ok 30 minut aż mięso będzie miękkie. Można dodawać w trakcie smażenia po łyżce wody by mięso nie przywierało.
Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.
dodane na fotoforum:
werty34 2010-07-07
SMACZNEGO
malybok 2010-07-07
właśnie wróciłam ze sklepu z udkami i nie wiedziałam jak je zrobić.Idę je przyrządzić:)