Bezmięsna wersja faszerowanych papryk.
Czas :1 godzina
Składniki :
8 różno kolorowych papryk ( dużych )
0,5 kg pieczarek
1 paczka makaronu ryżowego Tagliatelle
2 cebule ( użyłam cukrowe )
1/2 szklanki pokrojonego koperku
2 łyżki Sosu chili Kieleckiego ( lub pikantnego ketchupu )
2 kostki bulionu grzybowego Knorra
pieprz mielony
4 łyżki oleju
2 jajka
6 łyżek bułki tartej
4 plasterki sera żółtego do tostów
2 płaskie łyżki masła
Z papryk ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne .
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na złoto pokrojoną drobno cebulę .Dodać pokrojone pieczarki i smażyć na rumiano . Posypać rozkruszonymi mini kostkami czosnkowymi Knorra . Dodać Sos chili .
Makaron pokruszyć i zalać wrzątkiem , wrzucić kostki grzybowe Knorra . Przykryć i zostawić na 10 minut. Odcedzić . pokroić i wymieszać z farszem . Dodać jajko i bułkę tartą , pokrojony ser . Dobrze wyrobić masę , doprawić pieprzem mielonym .
Napełnić papryki. Ułożyć w natłuszczonym szkle żaroodpornym. Przykryć . Wstawić do zimnego piekarnika , nastawić temperaturę na 180 * C i piec 30 minut.
Podawać z sosem np pomidorowym .
dodane na fotoforum:
maria7 2010-07-17
WITAM SERDECZNIE!
Nigdy nie wiesz, co Cię czeka,
Jaką przyszłość los Ci da,
Czy to będzie szczęścia rzeka
Czy pod nogi ciężki głaz.
Czas ucieka, życie mija,
Ciesz się każdą nutką dnia,
Wszystko to ulotne chwile,
Życie tak króciutko trwa.
Lecz gdziekolwiek los Cię rzuci,
Będzie dobrze Ci czy źle,
Wiara, Miłość i Nadzieja,
Niech to będzie motto Twe.
WSPANIAŁEJ SOBOTY!
SERDECZNIE POZDRAWIAM:)))
PYSZNE JEDZONKO- MNIAAAAM!!!!
kakasia 2010-07-17
Pysznoooości !!!! Pozdrawiam serdecznie
malybok 2010-07-17
w taki upał to wcale jeść mi się nie chce, ale jakby ktoś mi podał takie pyszności to zjadłabym choć trochę:)
rudy13 2010-07-17
oblizuję się na widok takich frykasów, ale zbyt gorąco dziś na nie....
pozdrówka.... :))
cherney 2010-07-19
o to musze wykonać ... poprostu aż ślinka pociekła ;D