Kuskus fantastycznie dopasowuje sie do różnych smaków .
Czas : 20 minut
Składniki :
1 szklanka kuskusu
2 szklanki bulionu drobiowego ( może być z kostki )
1 łyżka masła
1/2 szklanki pokrojonego koperku
1/2 szklanki pokrojonego bardzo drobno obranego ze skórki i pozbawionego pestek pomidora
1 duża cebula pokrojonego w drobną kostkę
1 łyżka oleju
Cebulę zeszklić na oleju .Zagotować bulion z masłem koprem , pomidorem i podsmażoną cebulą . Kuskus wsypać do gorącego bulionu gorącym bulionem- wymieszać .Zostawić przykryte aż kaszka wchłonie cały bulion .Widelcem wymieszać kuskus tak by był sypki .
dodane na fotoforum:
jonna 2010-09-28
Muszę kiedyś zrobić, bo jak widać, mało zróżnicowane jedzenie
robię.
Buniu, dużo zdrowia i świetnych, nowych receptur:))