Lubię mięska ze smaczkiem barbecue - tak sobie pomyślałam że na jesienny deszczyk ten smak bedzie akurat.
Czas: 3- minut
Składniki :
4 kotlety schabowe ( z kostką lub bez - jak kto lubi )
2 jajka
bułka tarta do panierowania
2 pełne łyżeczki sosu do barbecue ( BBQ )
2 pełne łyżeczki majonezu
grubo mielony pieprz do doprawienia
2 duże cebule
1 łyżka masła
1 łyżeczka przyprawy Maggi w płynie
1/4 szklanki wody
olej do smażenia
Kotlety ,,rozklepać \" tłuczkiem do mięsa . Posmarować z obu stron sosem barbecue zmieszanym z majonezem i posypać szczyptą pieprzu .Panierować w jajku i bułce tartej ( raz lub 2 razy - jaką panierkę kto lubi ).
Rozgrzać na patelni olej i smażyć na nim kotlety na rumiano z obu stron .
Cebule obrać i pokroić w ,, piórka \" . Usmażyć na złoto na łyżce oleju.
Kotlety przełożyć do szerokiego garnka .Dodać masło , podsmażone cebule , wodę , szczyptę pieprzu i maggi. Przykryć i dusić na bardzo małym gazie przez 5 minut.
dodane na fotoforum:
cherney 2010-11-25
MNIAMNIUŚNE :)
saline 2010-11-25
BUNIU pierogi z twojego przepisu są poprostu PRZEPYSZNE!!! ....zrobiłam je i wyobraz sobie że domownicy nie wierzyli że zrobiłam je sama;-) .........rybka również będzie pyszna dzisiaj juz sprobowałam i mniam mniam .....pozdrawiam cię
rudy13 2010-11-25
Buniuuuuuu..... co ja mam z Tobą, znów świetny pomysł do wypróbowania, ale mnie chyba dni w roku braknie żeby to wszystko wykorzystać.... :))
qwerta2 2010-11-26
witam piatkowo
Nie pozwól smutkom
w Twe życie się wkradać
i nie daj zmartwieniom
życia zaśmiecać.
Bo szkoda czasu
marnować na smutki
wszak życie jest piękne,
lecz trochę za krótkie.
Dlatego bierz z życia
ile się da
i ciesz się życiem,
każdego dnia...