Delikatna rybka z ostrym smakiem salsy .
Czas : 30 minut + marynowanie
Składniki :
2 porcje filetów z okonia nilowego
olej słonecznikowy
2 łyżki masła
sok z 2 cytryn
1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego grubo mielonego
2 łyżki sosu salsa ( gotowy Winiar )
2 łyżeczki miodu
sól
mąka do oprószenia
Zmieszać sok z cytryn z olejem ( 2 łyżki ), szczyptą soli, pieprzu, sosem salsa ,miodem i zalać marynatą filety. Zostawić na godzinę w marynacie . Osuszyć dokładnie .
Rozgrzać na patelni olej z masłem .Filety oprószyć mąką . Kłaść rybę na tłuszcz i smażyć aż się zarumieni . Przełożyć na drugą stronę i tak samo usmażyć na rumiano .Zdjąć rybę z patelni a na tłuszcz wlać trochę marynaty- zagotować.
dodane na fotoforum:
malako 2010-12-31
ciągle do Ciebie zaglądam choć nic nie piszę ale dzisiaj składam Ci piękne życzenia Noworoczne oby ten nadchodzący rok przyniósł Ci więcej pomysłów i sukcesów a przede wszystkim zdrowia bo to najważniejsze . Pozdrawiam miło :))
bunio 2010-12-31
SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH CHWIL
W 2011 ROKU.