Rumiane - pachnące- chrupiące wątróbki drobiowe .
Czas : 30 minut
Składniki :
30 dag wątróbki drobiowej
1 duża cebula
10 pieczarek średniej wielkości
1 duże jabłko
olej
2 łyżki masła
majeranek
sól
pieprz mielony
mąka
Wątróbki drobiowe oczyścić , posolić i posypać pieprzem .Obtoczyć w mące . Rozgrzać na patelni kilka łyżek oleju i smażyć wątróbki na rumiano , dodać cebulę pokrojoną w pół plasterki .Smażyć aż cebula się zeszkli . Na drugiej patelni usmażyć na oleju na rumiano pieczarki i przełożyć je do wątróbki. Na patelnię po smażeniu pieczarek wrzucić obrane i pokrojone w ósemki jabłko .Posypać majerankiem i obsmażyć by lekko zmiękły . Dołożyć do wątróbki. Dodać masło. Smażyć na małym gazie by smaki się zmieszały. Doprawić solą , pieprzem i majerankiem .
Podawać z ziemniakami puree lub pieczywem .
dodane na fotoforum:
reni50 2011-01-23
pyszności...
kwiatek 2011-01-23
a w ten sposób z pieczarkami jeszcze nie robiłam- dzięki za podpowiedź- bardzo apetycznie wyglądają!-pozdrawiam!
beata3 2011-01-23
SMACZNEGO
tczew54 2011-01-23
Uwielbiam drobiowe wątróbki z cebulką, ale z pieczarkami i jabłkiem jeszcze nie robiłam. Pozdrawiam.