Kwaśność kiszonych ogórków przełamana słodyczą gruszki.
Czas : 10 minut
Składniki :
3 twarde kiszone ogórki
1/2 czerwonej cebuli
1 gruszka
2 łyżki oleju z pestek winogron
grubo mielony czarny pieprz
Obrać ogórki ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Drobno usiekać cebulę . Gruszkę obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w cienkie paseczki lub słupki. Wymieszać wszystkie składniki .Polać olejem i posypać pieprzem. Jeszcze raz zamieszać.
dodane na fotoforum:
beata3 2011-02-03
Dla najlepszej przyjaciółki
Wspaniałej koleżanki
Miłej kumpeli z jednej kapeli
Koleżanki od szklanki
Dziewczyny jak maliny
lila25 2011-02-03
ciekawa ta surowka - ryzykowna ;-)
jajaka 2011-02-03
Tego jeszcze nie probowalam, a salatki z gruszka uwielbiam.
Polecam gruszke ze swiezym szpinakiem i czerwona cebula, a do tego dressing miodowo-chili :)))
gosia24 2011-02-07
świetny pomysł, musi być smaczna, pozdrawiam