W zasadzie to bardziej pomysł niż przepis
Czas : 45 minut
Składniki :
1,5 litra wywaru od gotowania faszerowanych papryk w sosie grzybowym ( ,,Faszerowane papryki na grzybowo ,, )
5 ziemniaków
1 marchewka
1/2 słodkiej śmietanki
garść pokrojonego koperku
pieprz mielony
maggi
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki ) . Wrzucić do wywaru i gotować do miękkości . Wlać śmietankę . Wsypać koperek . Doprawić do smaku .
Zupa wyszła przepyszna - żebym specjalnie taką chciała zrobić to pewnie by było ciężko . Wstawiaj jako przepis żeby zapamiętać , a i podpowiedzieć innym , że warto wykorzystywać wywary lub pozostałości po gotowaniu czegoś bo nadają się fantastycznie na zupy .
A wywar pochodzi z tej potrawy :
https://www.garnek.pl/bunia/13982361/
W zasadzie można wykorzystywać podobnie np. wywar z gotowania pulpetów - ważne by zestawić smak wywaru z mielonego, papryki i grzybów robiąc potem na tym kartoflankę . Zupa jest fantastycznie aromatyczna .
dodane na fotoforum:
reni50 2011-03-29
obiadem zapachniało...
danka1 2011-03-29
Witam !
Dzień zaczyna się od świtu.
Miłość od spojrzenia,
A ja zaczynam dzionek od gorącego pozdrowienia
Miłego i wesołego wtorku życzę..
danwi66 2011-03-29
Buniu kochana jak zwykle cudnie....zazdroszczę Wam ja tak kocham pichcenie...a mogę się wykazać tylko jak syn przyjeżdża.....cholerka...jeszcze troszkę i wyjdę z wprawy:)..dobrze ,że mam takich fajnych Znajomych...zawsze mogę coś podpatrzeć ..:)..
ula95 2011-03-29
super zupka , ja też uwielbiam w różnej postaci ,miłego wieczoru - serdecznie pozdrawiam.
ewcia39 2011-03-30
*Gołąbek z całuskiem,
Dziś do Ciebie leci,
*Humor Ci poprawi,
W sercu żar roznieci,
*Pomyśl dzisiaj o mnie,
Tak słodko i miło,
*Żeby w środku serca
Cieplej się zrobiło..:)