Do tej surówki przyciąga mnie oprócz smaku kolor .
Czas : 10 minut
Składniki :
1 szklanka uszatkowanej drobno kapusty pekińskiej
1 szklanka ugotowanych i utartych buraków ( na tarce jarzynowej- grube oczka )
sól
pieprz czarny mielony
sok z cytryny
szczypta cukru
3 łyżki majonezu
Kapustę lekko ugnieść by zmiękła . Wymieszać z buraczkami i majonezem . Doprawić do smaku solą, cukrem , sokiem z cytryny i pieprzem . Dekorować natka pietruszki ( posypałam odrobiną czarnuszki ).
Surówka przepięknie wygląda podana w czysto białych naczyniach .
dodane na fotoforum:
kas13 2011-04-13
duuuuuużo słoneczka życzę! pozdrawiam! :))
dede40 2011-04-13
mniam !
naprawdę Fajne fotki -> masz fajne pomysły
http://www.garnek.pl/dede40/14224241/prosze-zaglosuj-na-moje-fotki