Pieczarki z ziemniakami 2 :

Pieczarki z ziemniakami 2 :

Małe co nie co . Podaję do mięs pieczonych i drobiu pieczonego.

Czas : 35 minut

Składniki :
3 nieduże ziemniaki
1 łyżka masła
2 łyżki słodkiej śmietanki
sól
8 dużych pieczarek- same kapelusze
2 łyżki pokrojonego koperku
2 łyżki oleju

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .Utłuc dodając do nich masło i śmietankę .Wymieszać z koprem .
W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek . Zdjąć kapelusze z patelni - posolić .
Kapelusze pieczarek napełnić puree ziemniaczanym - można za pomocą ,, szprycy ,, do dekorowania tortów .
Przed podaniem ułożyć na patelni i podgrzać pod przykryciem .Dekorować gałązkami kopru.

dodane na fotoforum:

reni50

reni50 2011-05-02

a to ciekawe...

anita591

anita591 2011-05-02

Pogoda tez nie najlepsza na spacer
miłego dnia :) buziaki przesyłam

jagoda8

jagoda8 2011-05-02

Bardzo piękna fotka i jedzonko super.

ondra

ondra 2011-05-02

Wspaniałe :)))

lisek52

lisek52 2011-05-03

Smacznie i pomysłowo podane...pozdrawiam:))

patykon

patykon 2011-05-03

to coś dla mnie :) pozdrawiam
ciekawa galeria

jonna

jonna 2011-05-03

Bardzo ciekawy pomysł....Już czuję zapach smażonych pieczarek.....

dodaj komentarz

kolejne >