Małe co nie co . Podaję do mięs pieczonych i drobiu pieczonego.
Czas : 35 minut
Składniki :
3 nieduże ziemniaki
1 łyżka masła
2 łyżki słodkiej śmietanki
sól
8 dużych pieczarek- same kapelusze
2 łyżki pokrojonego koperku
2 łyżki oleju
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .Utłuc dodając do nich masło i śmietankę .Wymieszać z koprem .
W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek . Zdjąć kapelusze z patelni - posolić .
Kapelusze pieczarek napełnić puree ziemniaczanym - można za pomocą ,, szprycy ,, do dekorowania tortów .
Przed podaniem ułożyć na patelni i podgrzać pod przykryciem .Dekorować gałązkami kopru.
dodane na fotoforum:
reni50 2011-05-02
a to ciekawe...