Cały cymes w glazurze - smaruję kiełbaski i pieczywo i tak piekę
Czas : 15 minut
Składniki :
2 kiełbasy śląskie
gruby plaster sera Chedar
1 bułka typu pita
Sos miodowy z czosnkiem Tao-Tao
pieprz grubo mielony
2 łyżki oleju
marynowane warzywa - pikle
sałata - kilka listków
Kiełbaski ponacinać delikatnie tak by się nie rozpadły. W nacięcia włożyć kawałki sera Chedar . Przez kiełbaski przekłuć namoczony w wodzie patyczek do szaszłyków ( kiełbaski nie rozpadną się i łatwiej je potem nakładać ) .Bułkę przeciąć na pół .Posmarować bułkę ( przecięcie ) i kiełbasy olejem zmieszanym z Sosem miodowym z czosnkiem .Posypać bułkę grubo mielonym pieprzem .
Piec na rozgrzanym grillu kładąc bułkę posmarowaną częścią do spodu .Kiedy kiełbaski się zrumienią podawać z przypieczoną bułką ( od środka robi się na niej karmelizowana powłoka z sosu ) obłożoną sałatą . Do tego pikle ( ja podałam marynowane papryczki ) .
dodane na fotoforum: