Kiełbaski miodowe z grilla :

Kiełbaski miodowe z grilla :

Cały cymes w glazurze - smaruję kiełbaski i pieczywo i tak piekę

Czas : 15 minut

Składniki :

2 kiełbasy śląskie
gruby plaster sera Chedar
1 bułka typu pita
Sos miodowy z czosnkiem Tao-Tao
pieprz grubo mielony
2 łyżki oleju
marynowane warzywa - pikle
sałata - kilka listków
Kiełbaski ponacinać delikatnie tak by się nie rozpadły. W nacięcia włożyć kawałki sera Chedar . Przez kiełbaski przekłuć namoczony w wodzie patyczek do szaszłyków ( kiełbaski nie rozpadną się i łatwiej je potem nakładać ) .Bułkę przeciąć na pół .Posmarować bułkę ( przecięcie ) i kiełbasy olejem zmieszanym z Sosem miodowym z czosnkiem .Posypać bułkę grubo mielonym pieprzem .
Piec na rozgrzanym grillu kładąc bułkę posmarowaną częścią do spodu .Kiedy kiełbaski się zrumienią podawać z przypieczoną bułką ( od środka robi się na niej karmelizowana powłoka z sosu ) obłożoną sałatą . Do tego pikle ( ja podałam marynowane papryczki ) .

dodane na fotoforum:

roxa20

roxa20 2011-05-09

Miłego dnia,dużo słoneczka pozdrawiam

vena7

vena7 2011-05-09

smakowite,,

lejdis

lejdis 2011-05-09

WARTO SPRUBOWAĆ

lejdis

lejdis 2011-05-09

...SPRÓBOWAĆ !

asulka

asulka 2011-05-10

Ale mi apetytu narobiłaś:)

mines

mines 2011-05-10

zycze udanego i slonecznego dnia!!

dodaj komentarz

kolejne >