Bardzo proste danie - a co ważne można wykorzystać drobne kawałki gotowanego kurczaka .
Czas: 15 minut
Składniki :
mięso ugotowane z 2 pałek z kurczaka ( to porcja na 2 małe kotleciki )
1 małe jajko
1 kromka chleba tostowego
sól
pieprz mielony
bułka tarta
3 łyżki oleju
2 łyżki masła
Obrać mięso ze skórek , chrząstek i kostek . Zmielić w malakserze razem z chlebem. Dodać jajko. Wymieszać dokładnie. Posolić i dodać pieprz mielony .
Uformować 2 kotleciki . Panierować w bułce tartej .
Na patelni rozgrzać tłuszcz . Usmażyć na rumiano kotleciki przewracając w trakcie smażenia .
Podałam z ziemniakami z wody i sosem kalarepkowym .
dodane na fotoforum:
krynia2 2011-06-07
Proste ale super danie..........i jaka oszczęność.............dzięki............