Robiłam po raz pierwszy na patelni z powłoką ceramiczną i tzw. ,,kominkiem ,, .( Delimano Dry Cooker )
Przepis znajdziecie na moim bloogu
Buniabaje w kuchni:
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/07/wieniec-nalesnikowy-z-jabkami.html#links
dodane na fotoforum:
beata71 2011-07-25
całkiem ciekawy, ale skomplikowany nie co hihi...
pozdrawiam i życzę sapokojnego dnia:))
bunia 2011-07-25
E tam - na teflonie taki gruby ,, naleśnik się przypali ,, - gdybym robiła cienkie to bym wcale nie musiała przekręcać - ale uparłam się na taki grubszy - taki racuch w kółko . A do takiego przekręcania to ja jestem przyzwyczajona - omlety też zsuwam na talerz - przykrywam patelnią i obracam - nic sie nie połamie , nie porwie . Chodzi za mną taka zamykana patelnia do naleśników i omletów gdzie wlewa się ciasto , zamyka pokrywkę i stawia na gaz a potem obraca i wierzch jest dnem . Smaży dwustronnie .
A ja tam bym kupiła pierwszą z brzegu ale nigdzie nie widzę .