Pierś z indyka to wdzięczne mięso. Można go użyć na setki sposobów . Pieczeń , gulasz , sztukamięs , bitki , zraziki , mielone no i oczywiście roladki i rolady .Nadziewam różnymi farszami i duszę - dziś jesiennie - w farszu dominuje jabłko .
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni ,,
TU:
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/09/rolada-z-piersi-indyczej-z-jabkami.html
dodane na fotoforum:
wandy 2011-09-18
Bardzo apetycznie to wyglada...buniu,ja odmalpowuje od Ciebe a rodzinka mnie chwali,oj chwali..Hi hi hi hi....
Buziole kochana! Wanda
bunia 2011-09-18
Wandy- to jak byś ,, odmałpowywała :) ) ten to zamiast pora daj same jabłko albo odrobinę kandyzowanej skórki pomarańczowej- z porem dobre ale wydaje mi się , że jeśli zmieni sie smak farszu na wyrażnie słodszy będzie super ekstra .Z wierzchu pikantne przyprawy- w środku słodycz jabłka . I będe robić 3 mniejsze a nie jeden duży .
Ale modzę - ale tą wersję robiłam dzis pierwszy raz ( z tego co w lodówce ) i trzeba ją dopracować.