Życie wymusiło na mnie takie wykorzystanie kapusty pekińskiej. Po prostu są one za duże na 2 osoby - nie sposób wykorzystać jej na same surówki. Kupuję i z dolnej części robię kapuśniak , taki bigosik lub zasmażaną do kluch. Przy okazji wykorzystuję wszelkie kawałki wędlin i mięs pieczonych , które odkładam sobie w tym celu .
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni ,,
Tu:
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/09/bigos-z-kapusty-pekinskiej.html
dodane na fotoforum:
lila25 2011-09-21
slinka mi leci, dobry pomysl :) pozdrawiam :)
bella80 2011-09-21
wygląda smakowicie i na pewno taki jest....super pomysł będę musiała kiedyś spróbować....pozdrawiam:)
lubisie 2011-09-21
Dla mnie wynalazek ale zapewne przepyszny...:)
danka1 2011-09-21
smaczny
Dobrej nocki i senków kolorowych.
kaska33 2011-09-22
ŚWIETNY POMYSŁ, MAM TEN SAM PROBLEM, WIĘC NAPEWNO SKORZYSTAM Z TAKIEGO DOBREGO PRZEPISU
babcia1 2011-09-22
kurcze a ja zawsze zastanawialam się co zrobic z nadmiarem kapusty pekińskiej też jesteśmy we dwoje..no to już teraz wiem i dzięki Ci Dobra Kobieto hihi..
violka4 2011-09-22
buniu, ty to zawsze mi spadniesz z nieba :) wczoraj nie miałam pomysłu na zrobienie obiadu w pracy - zapomnieli zrobić zakupy i w domy była kapusta pekińska, kapusta kiszona, białe parzone kiełbaski...bigos wyszedł jak marzenie :***