Często robię różne wersje mielonych .Mam zwyczaj przygotowywać sobie porcję tych większych lub mniejszych kotlecików na zapas , a potem podaję je w różny sposób .Wystarczy zmienić sos , dodać jakieś dodatki do duszenia i już mamy zupełnie nowe danie .
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni ,,
TU:
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/09/mini-mielone-na-pieczarkach.html
dodane na fotoforum:
carmel 2011-09-28
witam
też robię takie mielone, ale w troszkę inny sposób, pieczarki lekko solę mielone doprawiam do smaku, w wydrążone pieczarki wkładam klopsiki tak aby stały się pojedyncza ładną kulką, obtaczam w jajku i bułce tartej i najpierw obsmażam na patelni zaczynając od pieczarkowej strony, po obsmażeniu układam na blaszce pieczarką do dołu i opiekam w piekarniku
Pani pomysł też mi się podoba i może kiedyś go wypróbuję