Smaki tajskie goszczą u mnie bardzo często . A ryba w takim aromatycznym sosie kusi smakiem, kolorem i zapachem .
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni " TU:https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/10/tilapia-prawie-po-tajsku.html
dodane na fotoforum:
beatula 2011-10-07
Jestem nasycona rybkami, wróciłam znad morza:-). Syciłam się rybkami...tilapiami nie ! Pozdrawiam :-)
lila08 2011-10-07
rybkę pod każdą postacią...Twoja wygląda zachęcająco :)
pozdrowionka,miłego wieczoru:)
krynia2 2011-10-07
Przeczytałam przepis i ogrom tego...........wole juz jeść gotową...........kusi smakami ale pracy zbyt dużo............pozdrawiam ..
bunia 2011-10-08
krynia2 -rany ! to jest skomplikowany przepis ? Przecież każdą rybę jaką smażysz najpierw trzeba skropić cytryną i zostawić na moment . Potem albo oprószyć mąką ( tu do mąki dodana jest kurkuma ) i usmażyć . A sos to normalne warzywa do chińszczyzny - zanim ryba się usmaży jest gotowy . To dłużej w smażalni się czeka .Może Cię po prostu ilość składników przeraża . Ale jak ktoś gotuje w domu potrawy kuchni orientalnej ( chińskie , wietnamskie , koreańskie , tajskie , indyjskie itd ) to ma to wszystko pod ręką tak jak kminek , majeranek , paprykę , liść laurowy czosnek . ( tak samo z przyprawami do kuchni arabskich , meksykańskiej , anglosaskich , włoskiej , greckiej - jak sie je stosuje zamiennie zamiast naszych to gotowanie jest takie same jak robienie np tortilli zamiast naleśników ) .
bella80 2011-10-08
NIECH TEN WEEKEND
BĘDZIE WYJĄTKOWY,
NIECH MIENI SIĘ
JESIENNYMI KOLORAMI..
I BŁYSZCZY PROMYKAMI RADOŚCI..
POZDRAWIAM CIEPLUTKO:)*