Białe mięso okonia nilowego doskonale marynuje się w soku z cytrusów . Karambola to orzeźwiający dodatek .
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni "
TU:https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/10/okon-nilowy-w-cytrusach-z-karambola.html
Karambolę możecie zobaczyć i przeczytać o niej tu https://bunia-w.blogspot.com/2011/10/karambola.html
dodane na fotoforum:
antka 2011-10-21
dziś mega oryginalne nawet nie znam znaczenia słowa karambola :)Pieknie dekorujesz potrawy oczy się cieszą.Smacznego życzę.
lila08 2011-10-21
przywiozłam z Anglii karambolę ale niewiele ,część rozdałam,w lodówce przetrwała prawie 4 tygodnie...
miłego wieczoru:)
bunia 2011-10-21
A w Szczecinie od kilku lat jesienią , zimą i wczesną wiosną w Marketach cały czas jest Karambola w sprzedaży . I masz racje spokojnie miesiąc w lodówce leży . ZAwsze jak mnie ktoś pyta jak smakuje karambola mam problem co odpowiedzieć .W sumie to tak jak by bardzo twarda gruszka skrzyżowana z zielonym agrestem i skropiona cytryną .
jonna 2011-10-22
Tureckie sklepy sa bogato zaopatrzone, ale nie widziałam takiego owocu....Jak mocno kwaśne, to nie bardzo by mi smakowała.....