Rosół mocno lubczykowy z kluskami z parmezanu

Rosół mocno lubczykowy z kluskami z parmezanu

Długo nie akceptowałam lubczykowego smaku w rosole . Wolałam doprawić wszystkim innym byle nie lubczykiem. Ale jak w końcu go polubiłam to używam z zamiłowaniem .

Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni "
TU:https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/10/roso-mocno-lubczykowy-z-kluskami-z.html

dodane na fotoforum:

antka

antka 2011-10-23

Powiało miłoscią;) wczoraj właśnie ogladałam u Gestler...zachwalała lubczyk do zup..w sumie super pomysł..przyjemne łaczyć z pożytecznym

bunia

bunia 2011-10-23

antka - hi hi - trzeba jeszcze mieć komu ten lubczyk zadać . Też oglądałam ten program i to właśnie tamta pomidorówka nakręciła mnie na dzisiejszy rosół + resztka Parmezanu w lodówce .

izolek

izolek 2011-10-23

Mam prośbę - podaj proszę prawidłowy
sposób klarowania masła.
Mam trochę prawdziwego masła
i chciałabym na nim smażyć
- uwielbiam smak i zapach masła.
Pozdrówki.

kris13

kris13 2011-10-24

też robiłam dziś rosół ale bez lubczyku_za to z selerem zielonym i podgrzybek suszony wrzuciłam...spróbuj ;)))

jagoda8

jagoda8 2011-10-24

Pozdrawiam.

efrost

efrost 2011-10-24

chętnie bym spróbowała takiego rosołku, choć przepadam za smaczkiem tradycyjnym :) natomiast nabrałam chętki na takie kluseczki, ale nie widziałam jeszcze takiego makaronu w sklepie..

bunia

bunia 2011-10-24

efrost - a bo to nie jest kupny - zobacz na poprzednim zdjęciu http://www.garnek.pl/bunia/18004378/kluski-parmezanowe-do-rosolu

mimi23

mimi23 2011-10-24

to taki miłosny rosołek :)

jajaka

jajaka 2011-11-03

Uwielbiam lubczyk :)
Swietnie komponuje sie z jagniecina/baranina.

dodaj komentarz

kolejne >