Długo nie akceptowałam lubczykowego smaku w rosole . Wolałam doprawić wszystkim innym byle nie lubczykiem. Ale jak w końcu go polubiłam to używam z zamiłowaniem .
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni "
TU:https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/10/roso-mocno-lubczykowy-z-kluskami-z.html
dodane na fotoforum:
antka 2011-10-23
Powiało miłoscią;) wczoraj właśnie ogladałam u Gestler...zachwalała lubczyk do zup..w sumie super pomysł..przyjemne łaczyć z pożytecznym
bunia 2011-10-23
antka - hi hi - trzeba jeszcze mieć komu ten lubczyk zadać . Też oglądałam ten program i to właśnie tamta pomidorówka nakręciła mnie na dzisiejszy rosół + resztka Parmezanu w lodówce .
izolek 2011-10-23
Mam prośbę - podaj proszę prawidłowy
sposób klarowania masła.
Mam trochę prawdziwego masła
i chciałabym na nim smażyć
- uwielbiam smak i zapach masła.
Pozdrówki.
kris13 2011-10-24
też robiłam dziś rosół ale bez lubczyku_za to z selerem zielonym i podgrzybek suszony wrzuciłam...spróbuj ;)))
efrost 2011-10-24
chętnie bym spróbowała takiego rosołku, choć przepadam za smaczkiem tradycyjnym :) natomiast nabrałam chętki na takie kluseczki, ale nie widziałam jeszcze takiego makaronu w sklepie..
bunia 2011-10-24
efrost - a bo to nie jest kupny - zobacz na poprzednim zdjęciu http://www.garnek.pl/bunia/18004378/kluski-parmezanowe-do-rosolu