Zakwas na barszcz czerwony wg Buni

Zakwas na barszcz czerwony wg Buni

W dobie pół produktów ( z których nie ukrywam korzystam z konieczności lub z lenistwa ) są smaki których się nie zapomina . Jak mnie najdzie ochota na dobry barszczyk to nastawiam zakwas .

Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni "
TU:https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/11/zakwas-na-barszcz-czerwony-wg-buni.html

dodane na fotoforum:

frykasy

frykasy 2011-11-26

nigdy mi nie wyszedł dobry zakwas, choć bardzo się staram (może to błąd), jest gorzki i gęsty feee. Mam też pytanie, czy można tak zakisić jak u Ciebie, ale bez soli, ponieważ jestem na diecie bezsodowej?, pozdrawiam:)))

bunia

bunia 2011-11-26

frykasy - obawiam się , że nie - sól uczestniczy w procesie kiszenia - trzeba dać trochę . Ważne by zdjąć chleb po 24 godzinach ( ma on zapoczątkować fermentację ) - jak zostanie za długo to się rozpuści i zakwas będzie mętny

lila08

lila08 2011-11-26

a wiesz Grażynko,ja kiszę bez chleba...jest pyszny i klarowny ...

kris13

kris13 2011-11-27

Fajnie,że podałaś przepis_dzięki :))

dodaj komentarz

kolejne >