Najprostsza wersja pieczonej karkówki. Piekę na zapas i po pokrojeniu na cienkie plasterki jemy zamiast kupnej wędliny .
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni "
TU:https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/01/czosnkowa-karkowka-do-chleba.html
dodane na fotoforum:
gotujmy 2012-01-16
Wspaniale !!!! Musze zrobić :0))))
lejdis 2012-01-16
I WIESZ CO JESZ ..:) POZDRAWIAM !
efrost 2012-01-16
W sklepach wszystko na jedno kopyto i paskudne w smaku.., a jak się samej zrobi, to wygląda super jak na załączonej fotce, i tak smakuje :)
bunia 2012-01-16
madu02- oj trafiła się - teraz będzie karkówkowy okres bo jak zobaczyłam jak wygląda to nie powiem ile kupiłam . Zamrożona w różnych marynatach czeka na swoją kolej .Nacieram - trzymam kilka godzin w lodówce - zawijam w folię i mrożę . Potem taką zamrożoną wkładam do pieczenia ( piecze się ok. 30 minut dłużej ) . Z każdego kawałka który upiekę będzie i na obiad i do chleba .
lila08 2012-01-16
Grażynko...chylę czoła...kupne wędliny wszystkie na jedno kopyto...smak nijaki ,tylko nazwę zmieniają i cenę ...ostatnio jemy tylko takie własnej produkcji...
pozdrowionka:)))
anina 2012-01-16
O lubię taki mięska i moja rodzinka też ...woli od tych kupnych....Pozdrawiam cieplutko:)))
kris13 2012-01-16
EXTRA karkóweczka...można robić na wiele sposobów_robiłam ostatnio gotowaną w zalewie z przep.intma43...pycha ;):)))