Bunia robi faworki

Bunia robi faworki

Szok ! Nie koniecznie jeśli przyznam się , ze robię z gotowego ciasta francuskiego .Moje podejście do pieczenia jest nie zmienne - ułatwiać sobie co się da .

Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/01/bunia-robi-faworki.html

dodane na fotoforum:

jagoda8

jagoda8 2012-01-24

Inaczej ale tez pysznie,pozdrawiam.

danka1

danka1 2012-01-24

super pomysł na faworki - chyba zrobię

ozgadan

ozgadan 2012-01-24

No zajefajny pomysł....i też wypróbuję.
☾¤*★*¤☾
  ☾¤*★*¤☾     Księżyc
☾¤*★*¤☾   na Niebie wysyła
☾¤*★*¤☾    sny do Ciebie.
☾¤*★*¤☾  Śnij, więc kolorowo,
 ☾¤*★*¤☾   aż świt wstanie
   ☾¤*★*¤☾    na nowo :)
     ☾¤*★*¤☾
        ☾¤*★*¤☾POZDRAWIAM:) :)

lejdis

lejdis 2012-01-24

...i takie to proste :) Pozdrawiam !

monia13

monia13 2012-01-24

smakowicie :) miłego wieczoru :)

lempi

lempi 2012-01-24

super pomysł i napewno smaczne

kris13

kris13 2012-01-24

ja nie wymyśliłabym tak,żeby z francuskiego ciasta_pomysł EXTRA i faworki tez !!!

leonek0

leonek0 2012-01-24

Zagniecenie ciasta na PRAWDZIWE faworki to 15 minut.

lila08

lila08 2012-01-24

Grażynko...ale wymyśliłaś ,nie wpadłabym na to ...wszystko ale faworki?
Ty jednak jesteś Mistrzynią w kuchni:)))

bunia

bunia 2012-01-24

leonek0- dla kogoś kto potrafi piec . Ja jestem beztalencie . Mnie by to zajęło godzinę -a potem jeszcze pieczenie . A tak mam pyszne faworki bez stresu - mogę być nieprawdziwe . Lubię ciasto francuskie - a w tej wersji jest pyszne . Polecam.

carmel

carmel 2012-01-25

tak prosto a jak pysznie

gosia32

gosia32 2012-01-25

Super z ciasta francuskiego jeszcze nie robiłam, ale spróbuje...pozdrawiam

versoo

versoo 2012-01-29

ja już spróbowałam i musze przyznać ,że niestety jak dla mnie za bardzo wciągają tłuszcz,pomimo tego ze osuszam je na reczniku papierowym i tak za dużo go zostaje:)))ale spróbowałam i dało sie zjeść......lecz wole tradycyjne:)pozdrawiam!

bunia

bunia 2012-01-29

versoo - a po ile sztuk na raz smażysz ? Tak jak ja w małej ilości oleju po 2 sztuki - czy w większym garnku kładąc więcej sztuk bo to ważne .

versoo

versoo 2012-02-04

Buniu......smażyłam w małym garnku i maksymalnie 3sztuki,więc myśle że nie było ich za dużo.....a ,,wypiły" jak dla mnie za dużo:)))to ja już wole Twoją naleweczke bo bardzo lubie Twoje potrawy a zwłaszcza eksperymenty z przyprawami o których nie miałam pojęcia że takie istnieją:)pozdrawiam serdecznie i jak zawsze czekam na Twoje nowości:) a i jeszcze ten pomysł z polędwicą w kształcie serca...rewelacja !!!!gratuluje :)

bunia

bunia 2012-02-04

verso- na 1 ciasto zużyłam dokładnie 1 szklankę oleju - fakt , że nie wiele zostało jak skończyłam .Nie zastanawiałam sie czy normalne ,, piją " mniej bo po prostu nie znoszę pieczenia i nikt mnie na gniecenie ciasta nie namówi :) .A te mogę zrobić w każdej chwili bo ciasto francuskie zawsze mam .I ilość jaka wychodzi z 1 ciasta jest akurat jak dla nas .

dodaj komentarz

kolejne >