Szok ! Nie koniecznie jeśli przyznam się , ze robię z gotowego ciasta francuskiego .Moje podejście do pieczenia jest nie zmienne - ułatwiać sobie co się da .
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/01/bunia-robi-faworki.html
dodane na fotoforum:
danka1 2012-01-24
super pomysł na faworki - chyba zrobię
ozgadan 2012-01-24
No zajefajny pomysł....i też wypróbuję.
☾¤*★*¤☾
☾¤*★*¤☾ Księżyc
☾¤*★*¤☾ na Niebie wysyła
☾¤*★*¤☾ sny do Ciebie.
☾¤*★*¤☾ Śnij, więc kolorowo,
☾¤*★*¤☾ aż świt wstanie
☾¤*★*¤☾ na nowo :)
☾¤*★*¤☾
☾¤*★*¤☾POZDRAWIAM:) :)
lejdis 2012-01-24
...i takie to proste :) Pozdrawiam !
leonek0 2012-01-24
Zagniecenie ciasta na PRAWDZIWE faworki to 15 minut.
lila08 2012-01-24
Grażynko...ale wymyśliłaś ,nie wpadłabym na to ...wszystko ale faworki?
Ty jednak jesteś Mistrzynią w kuchni:)))
bunia 2012-01-24
leonek0- dla kogoś kto potrafi piec . Ja jestem beztalencie . Mnie by to zajęło godzinę -a potem jeszcze pieczenie . A tak mam pyszne faworki bez stresu - mogę być nieprawdziwe . Lubię ciasto francuskie - a w tej wersji jest pyszne . Polecam.
gosia32 2012-01-25
Super z ciasta francuskiego jeszcze nie robiłam, ale spróbuje...pozdrawiam
versoo 2012-01-29
ja już spróbowałam i musze przyznać ,że niestety jak dla mnie za bardzo wciągają tłuszcz,pomimo tego ze osuszam je na reczniku papierowym i tak za dużo go zostaje:)))ale spróbowałam i dało sie zjeść......lecz wole tradycyjne:)pozdrawiam!
bunia 2012-01-29
versoo - a po ile sztuk na raz smażysz ? Tak jak ja w małej ilości oleju po 2 sztuki - czy w większym garnku kładąc więcej sztuk bo to ważne .
versoo 2012-02-04
Buniu......smażyłam w małym garnku i maksymalnie 3sztuki,więc myśle że nie było ich za dużo.....a ,,wypiły" jak dla mnie za dużo:)))to ja już wole Twoją naleweczke bo bardzo lubie Twoje potrawy a zwłaszcza eksperymenty z przyprawami o których nie miałam pojęcia że takie istnieją:)pozdrawiam serdecznie i jak zawsze czekam na Twoje nowości:) a i jeszcze ten pomysł z polędwicą w kształcie serca...rewelacja !!!!gratuluje :)
bunia 2012-02-04
verso- na 1 ciasto zużyłam dokładnie 1 szklankę oleju - fakt , że nie wiele zostało jak skończyłam .Nie zastanawiałam sie czy normalne ,, piją " mniej bo po prostu nie znoszę pieczenia i nikt mnie na gniecenie ciasta nie namówi :) .A te mogę zrobić w każdej chwili bo ciasto francuskie zawsze mam .I ilość jaka wychodzi z 1 ciasta jest akurat jak dla nas .