Karczek w powidłach

Karczek w powidłach

Doprawiam powidłami bigos , robiłam ryby ze śliwkowym smakiem - teraz przyszła pora na śliwkową wieprzowinę .

Przepis na bloogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/01/karczek-w-powidach.html

dodane na fotoforum:

kofii55

kofii55 2012-01-30

zapewne smaczne,ja robię schab ze sliwkami suszonymi super tylko nie przesadzić

klaua

klaua 2012-01-30

Smak smakiem, ale co za dużo to chyba niezdrowo.
Czy nie za dużo tego dżemu?

klaua

klaua 2012-01-30

Raczej powideł.
Jak dla mnie mocno przekombinowane.

mila17

mila17 2012-01-30

Mniam jak się patrzy to się je oczami :)
Pozdrawiam i życzę miłej nocki

kris13

kris13 2012-01-30

też lubię z owocami ale robiłam tylko z żurawiną ;)))

aniaf19

aniaf19 2012-01-31

Witamy cieplutko:)miłego dzionka uśmiechu i słonka:)

bunia

bunia 2012-01-31

klaua- a robisz mieso w marynatach owocowych ? Chyba nie bo byś wiedziała , ze to żadne kombinowanie .A co do ilości powideł to marynata musi przecież objąć całe mięso i oddać mu smak . Nie bój się - ketchup i reszta przypraw przełamują słodkość powideł .
Spytaj kogoś kto używa konfitur ( lub żurawiny , borówek czy powideł ) do marynat lub glazurowania mięs czy jest z tego zadowolony .Trzeba spróbować by polubić - albo piec tradycyjnie i nie lubić - na to nie ma siły .

maxomen

maxomen 2012-01-31

W DNIU DZISIEJSZYM ŻYCZĘ:
BY CI W ŻYCIU DOBRZE BYŁO,
W KAŻDEJ CHWILI SIĘ SZCZĘŚCIŁO,
ŻEBY SERCE CI SIĘ ŚMIAŁO
NO I O MNIE PAMIĘTAŁO.
POZDRAWIAM SERDECZNIE a FOTECZKA SMACZNIUTKA:):):):):):)     

evita

evita 2012-02-02

Pysznie wygląda...

tczew54

tczew54 2012-02-02

Uwielbiam powidła śliwkowe do wszelkich mięs. Jeśli ich nie używam do przygotowania potrawy to kładę sobie sporą porcyjkę na talerzu, bo nie wszyscy u mnie ją lubią.
Specjalnie do części marmolady gdy ją robię sama to dodaję kilka owoców pigwy by była kwaskowata i ostrzejsza.
Pozdrawiam.

dodaj komentarz

kolejne >