Kupiłam sporą polędwiczkę . Najpierw chciałam ją upiec robiąc z niej warkocz .Potem zobaczyłam , że jak by ją przeciąć na pół i wywinąć to utworzy kształt serca . Skupiłam się na tym bardziej , że Walentynki za pasem .
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/02/sercowa-poledwica.html
dodane na fotoforum:
bunia 2012-02-04
aja74- smakuje zupełnie zwyczajnie jak upieczona ( a w zasadzie uduszona ) polędwiczka tyle , że na 2 osoby można podać na półmisku na stół w ten sposób ( tylko sos osobno ) wszystko .Potem rozkroic na pół i takie ,,złamane" serce zunąć każdemu na talerz . Proponuję puree ziemniaczane zrobić mocno kremowe ( dałam śmietanke i masło i ucierałam na małym gazie porządnie ) - kaloryczne ale bardzo smaczne .