Z reguły smażę małe nototenie w całości . Tyle , że wnuczka grzebie w rybach w których są ości . A , że zapowiedziała sie dziś po szkole na obiad to nie było wyboru trzeba było filetować .A jak usmażyć takie mini filety ? No chyba tylko cieście na głębokim oleju bo inaczej wyjdą ,, chrupki " a nie ryba .
Przepis na bloogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/02/pomaranczowa-nototenia-w-ciescie.html
dodane na fotoforum:
krynia2 2012-02-10
Och....nototenia,moja
krynia2 2012-02-10
Nototenia..moja ulubiona ryba. Ilekroc jestem w "realu" /supermarket/ kupuje te rybę...........miałam ja nawet na wigilię./nie lubimy karpia/........pozdrawiam .
maxomen 2012-02-11
Superowo:)
Wspaniałego weekendziku i pozdrowka cieplusie:):):)
bahus 2012-02-11
Rybka to i owszem ale ogórki o tej porze roku: zdecydowanie NIE !!!! (no chyba, że tylko do dekoracji ;) )