Okoń nilowy w panierce

Okoń nilowy w panierce

Soczysty okoń nilowy w panierce .Wcześniej marynowałam go w zalewie z soku z cytryny , przypraw i oleju . Zauważyłam , że ryby które poleżą w marynacie są o wiele smaczniejsze niż te które doprawia się kilka chwil przed smażeniem .
Dziś dla odmiany zrobiłam okonia panierowanego w jajku i bułce tartej , a potem smażonego w głębokim tłuszczu .A do tego frytki i surówka z kiszonej kapusty z olejem i cebulką .

Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/02/okon-nilowy-w-panierce.html

dodane na fotoforum:

monia13

monia13 2012-02-17

Pyszne jedzonko :) mniam :)

bahus

bahus 2012-02-17

Znowu "powalasz" tym okoniem W Poznaniu tej ryby nie znalazłem...nawet w Makro nie było

bunia

bunia 2012-02-17

Bahus - no to wpadnij do Szczecina do sklepu rybnego na ul. Tkackiej - bardzo często bywa ( Antar też ) :)

kris13

kris13 2012-02-17

też smażyłam rybkę ale następnym razem zamarynuję jak Ty ;))

b0zenka

b0zenka 2012-02-18

Karnawał dobiega końca ... trzeba go fajnie zakończyć ... tego Ci dziś życzę.

dodaj komentarz

kolejne >