Z fascynacją wygrzebuję podpowiedzi kulinarne z kuchni angielskiej . Zupełnie nie rozumiem czemu jest uznawana za nie smaczną . Mam wrażenie , ze tą opinię zyskała dzięki naszym rodakom pojawiającym sie na Wyspie w pogoni za pracą .Oszczędzają na czym się da , żywią gotowcami z supermarketów - a potem mówią , że to nie jadalne .
Tymczasem domowa kuchnia angielska jest fantastyczna - bazuje na prostych składnikach .Trochę mało jak dla mnie jest w niej przypraw ale przecież zawsze można doprawić po swojemu .
To danie a w zasadzie dodatek do II Dania to sama prostota . Okazuje się , ze nie trzeba koniecznie podawać puree ziemniaczanego - można takie marchewkowo-pietruszkowe . Polecam do dań mięsnych
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/02/carrot-and-parship-puree-wg-buni.html
dodane na fotoforum:
babcia1 2012-02-27
o kurcze Buniu to może być pyszota..mniam..