Pomimo tego , ze gotuję w zasadzie na 2 osoby - mięsa piekę w większych kawałkach .Po prostu raz , ze bardziej się to opłaca . Dwa - oszczędzam czas . Trzy- kroję potem na porcje , zamrażam i mam gotowe obiady . A oprócz tego kawałek odkładam i traktuję jak wędlinę .
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/03/karkowka-w-musztardzie.html
dodane na fotoforum:
krynia2 2012-03-06
Dusiłam w ten sposób karkówke....przyznam.....pycha...........pozdrawiam.
bahus 2012-03-06
Najlepsza na zimno do kanapek. Bardzo lubię na kanapkę z karkówką położyć "kleksy" najróżniejszych zimnych sosów i (co może niektórych zadziwić) kiełki z rzodkiewki.
bunia 2012-03-06
bahus- wcale ci się nie dziwię - kiełki rzodkieweczki pikantne to i do karkóweczki pasują .