Zawsze lubiłam lepić pierogi .I to nie zależnie od tego z czym ,. na ile osób , w jakiej ilości . Jakoś tak mam , ze po prostu zaczynam i zaczynam bujać w obłokach bo przecież skupiać sie na tym specjalnie nie trzeba .Mechaniczna czynność . Więcej zachodu wymaga określenie jak to co akurat jest w domu przerobić na pierogi (bo tak sie jakoś dziwnie składa , ze pierogów raczej nie planuję - to znaczy odkładam mięso z zupy do zamrażarki na potem na pierogi , ale kiedy to potem będzie to nigdy nie wiem ) .
Teraz kiedy gotuję na 2 osoby zrobienie pierogów to luz-blues . A że mamy ostatnio ochotę na ostre smaczki wyszło , ze dziś będą pierożki z mięsem i pikantnym sosem .
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/04/mini-pierozki-miesne-z-czerwonym-sosem.html
dodane na fotoforum:
kinia21 2012-04-02
jeśli smakują tak pysznie jak wyglądają to to dla mnie zdecydowanie za mała porcja:) cudowne i pewnie pyszne!
bunia 2012-04-02
Hi hi - te to tylko do zdjęcia się prężą - na porcję wchodzi ok. 15 takich pierożków
kinia21 2012-04-03
no jak takich 15 pierożków było to już coś:):) ale prezentacja tych tutaj wypadła wspaniale..:) ja uwielbiam siedzieć w kuchni ale nie potrafię fotografować jedzonka...zdjęcia nigdy nie odzwierciedlaja smaku tego co przydządziłam...a szkoda:( bo czasem chciałabym się pochwalić jakimś cudeńkiem:)