Dobrze by było gdyby był świeży , ale prawda jest taka , że nie zawsze uda mi sie taki kupić i korzystam z mrożonego . Najchętniej mrożone liście .Spróbowałam kiedyś szpinaku robionego w wersji angielskiej to znaczy z bekonem i jajkiem sadzonym . Spodobało mi się . Jest zupełnie inny niż ten smażony na maśle ze śmietanką czy czosnkowy . Polecam .
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/04/szpinak-na-skwareczkach.html
dodane na fotoforum:
krynia2 2012-04-03
Szpinak to moje "zielsko"......bardzo lubie i często przyrządzam.Spróbuję Twojego sposobu............
kinia21 2012-04-03
wyglada rewelacyjnie...ja uwielbiam wszystko z tego menu i jajeczka i spzinak i szpyreczki:)
stolica 2012-04-07
Życzymy radosnych świąt Wielkiej Nocy.Pogody w sercu i radości ze Zmartwychwstanie Pańskiego.ALLELUJA !!!!!!