Dipopast jajeczny na Wielkanoc

Dipopast jajeczny na Wielkanoc

Wstawianie wielkanocnych przepisów po Świętach to lekka przesada ale tak w tym roku wyszło . Nic to przyda się na przyszły rok .
Nie bardzo wiedziałam jak nazwać to co od jakiegoś czasu pojawia się na naszym wielkanocnym stole. Pasta to nie jest , dip też nie . Powstało przez przypadek . Wnuk ucierał jajka z majonezem na farsz do nadziewania roladek szynkowych i wyszło mu trochę za rzadkie i za pikantne . Wyrzucenie nie wchodziło w grę .Ktoś wszedł do kuchni - złapał plasterek polędwicy - chlapnął na niego tym żółtym sosem i poinformował że jest smaczne .I tak już zostało . Robimy bo nie wszyscy lubią sos tatarski .

Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/04/dipopast-jajeczny-na-wielkanoc.html

dodane na fotoforum:

kris13

kris13 2012-04-11

napewno dobry ale jak dla mnie to bez rzeżuchy proszę:))

zoska56

zoska56 2012-04-11

,,pasta to nie jest dip tez nie'' noo a z jakiej acji mial by to byc dip?

merylu1

merylu1 2012-04-11

my też to robimy od lat , ale bez rzeżuchy :) mówimy na to coś po prostu ''chrzan z jajami'' :)) i stała się z tego potrawa wielkanocna , bo super pasuje na tę okazję :)
pozdrawiam

bunia

bunia 2012-04-12

zoska56- a bo dip służy do maczania różnych przekasek w nim i takiego podjadania . Gdyby dodać wiecej jogurtu i majonezu było by konsystencji dipu . A i tak fantastycznie się podjada z kabanosami np.

dodaj komentarz

kolejne >