Spaghetti z sosem na mięsie po rosole

Spaghetti z sosem na mięsie po rosole

Przyzwyczaiłam się , ze ,,obierki" z mocnego rosołu tzn. kawałki mięsa z kury , wołowinę czy nawet drobnicę z kurczaka używam po zmieleniu do pierogów , krokietów itp. Większe kawałki trafiają do potrawki lub innego sosu . Dziś chodziła za mną w zasadzie jakaś zapiekanka makaronowa ( wszystko przez to ,że kuzynka przywiozła mi z Irlandii Cheddar ). Miałam zamrożone drobne kawałki kury tyle że z makaronów żaden mi nie pasował . Za to leżała paczka spaghetti . Dużo nie trzeba było by skojarzyć kurę ze spaghetti.
Namawiam - eksperymentujcie .Wcale nie musicie robić klasycznego bolognese by mieć pyszne danie .

Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/04/spaghetti-na-miesie-po-rosole.html

dodane na fotoforum:

babcia1

babcia1 2012-04-19

czytając przepis miałam pełne usta śliny..mniam ,ja do tej pory robiłam zawsze z mielonym też w taki sposób jak Ty..a nie pomyślałam żeby zostawiać kawałki..menio czasem przemyci szybkościowo psu na dwór...

krynia2

krynia2 2012-04-19

Z pewnością pyszne bo samo mięsko delikatne............a że lubie makaron to wypróbuje te wersję....pozdrawiam.

saline

saline 2012-04-19

u Ciebie jak zawsze wszystko smakuje wybornie pozdrawiam

kris13

kris13 2012-04-19

ja tak robię często na kolacyjkę :))

bahus

bahus 2012-04-19

Tak właśnie rodzą się potrawy. Stroganow i Pożarski też na swoje arcydzieła kulinarne wpadli przypadkiem.

bunia

bunia 2012-04-20

hi hi - tylko , że tamci to inna liga ale miło , ze tam piszesz

lisek52

lisek52 2012-04-20

Buziaczek z rana + dwa do śniadania + dwa jeszcze potem tam i z powrotem.
A wszystko to raz dwa na miły początek dnia!

dodaj komentarz

kolejne >