Bitki z koniny

Bitki z koniny

Konina jest jednym ze szlachetniejszych mięs, mimo to wiele osób nie może się przełamać by ją jadać. A przecież wszystko zależy od tradycji. Kiedyś konina była dość popularna w naszej kuchni . Klasyczny tatar robiony był tylko z polędwicy końskiej . Była pieczeń z koniny, rosół , wędliny, befsztyk. Teraz jadanie koniny budzi emocje . U mnie nie wychowałam się na różnych gatunkach mięs i doceniam ich różnorodne smaki.

Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/04/bitki-z-koniny.html

dodane na fotoforum:

reni51

reni51 2012-04-28

wyglądają znakomicie ale koniny nie jadłam jeszcze...

lisek52

lisek52 2012-04-28

Pani Bunia przypomniała mi smak z dzieciństwa...dziękuje i pozdrawiam:))

siestala

siestala 2012-04-28

maki z marchewki sa genialne!

jagoda8

jagoda8 2012-04-28

Wspaniałe zdjęcie..pozdrawiam.

bahus

bahus 2012-04-29

Jestem wielkim zwolennikiem koniny ...jednak wiele razy dostałem "po uszach", że jadam tak szlachetne zwierzę.

dorocik

dorocik 2012-04-29

Smakowicie wygląda a i dekoracja wspaniała :))))

jonna

jonna 2012-04-29

Napewno koninę, trzeba odpowiednio przyprawić.....Podobno mięso jest słodkawe.....Ale nasza Bunia, zna się na rzeczy......

bunia

bunia 2012-04-29

jonna- jest słodkawe . Do bitek normalnie sie doprawia - pieprz i papryka załatwiają sprawę. Większe kawałki na pieczeń marynuję jak dziczyznę w kwaśnej zalewie . A najciekawszy jest rosół - ten słodkawy smaczek to cały jego urok.

dodaj komentarz

kolejne >