Lubię panierki o orzechowym smaku. Do tej pory eksperymentowałam z orzechami włoskimi i laskowymi. Ostatnio kupiłam orzechy nerkowca - w zasadzie ze względów zdrowotnych ( podobno dobrze je jeść przy cukrzycy, a to się przyda mojej Mamie).
Przy okazji mam doskonały dodatek do wielu potraw.
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/05/sznycle-panierowane-w-nerkowcach.html
dodane na fotoforum:
pitus 2012-05-09
jaja sie zjarały,,:(
ale reszta bez zarzutu
bunia 2012-05-09
pitus- jajeczka są smażone na chrupko ( fakt brzeg jednego mogłam okroić ) - patelenka do tych jajek przepiórczych ma takie dołki w które wbija się jajeczka - jak się je smaży to nie ma opcji by spód nie był przypieczony . Trzeba po prostu takiej ,, chrupki" spróbować - na prawdę smakuje inaczej niż zwykłe jajko sadzone .Gdyby były przypalone to bym je po prostu wywaliła . Zrobię zdjecie patelni i wstawię na blogu to zobaczysz o co chodzi .
pitus 2012-05-10
:)
dziekuje za info,,
chetnie zobacze:)