Co by było gdyby krewetki były produktem krajowym ? Pewnie wymyślili byśmy nasze własne sposoby ich jadania . Ale nie są . Co nie znaczy , że nie możemy się pobawić w tworzenie własnych smaków . Typowym polskim składnikiem marynat zawsze był miód - spróbuję jak się sprawdzi w tym przypadku.
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/05/miodowe-krewetki-wg-buni.html
Teraz mogę ze spokojnym sumieniem napisać : Podchodziłam do tego typowo eksperymentalnie na zasadzie uda sie to dobrze- nie uda trudno. A wyszło cudownie . Niech się schowają wszystkie inne sposoby na doprawianie krewetek ( nawet czosnek mi tu nie przeszkadza ) .Gorąco polecam wszystkim miłośnikom krewetek - oświadczam , że krewetki robione sposobem Buni są fantastyczne.
dodane na fotoforum:
jagoda8 2012-05-28
Buniu miła,nie jadłam ale teraz już na 1OO % kupie i sama je przyrządzę według Twojego przepisu,dziękuję.
bunia 2012-05-28
jagoda8- polecam . Jak będziesz kupować - kup w kartoniku ( 25 dag ) . Masz wtedy ten luksus , że wyciagasz po tyle sztuk ile zjesz . Spróbuj na 3-4 sztukach aż sprawdzisz , że Ci wychodzą bo czasem pierwszy raz boimy sie i trzymamy chwile za długo na patelni a przez to robią sie gumowate .
jagoda8 2012-05-28
Już kupiłam krewetki i idę do kuchni je przyrządzić i przed kolacją przekąska będzie.Pozdrawiam i odezwę się i powiem jak smakowały.
jagoda8 2012-05-28
Buniu kochana ,zrobiłam tak ja przepis mówił...były bardzo smaczne zobacz i oceń.
Jeszcze raz dziękuję Twoje przepisy bardzo mi odpowiadają.