Takie trochę indyjsko- tajskie klimaty w domowym wydaniu. Zawsze jestem zafascynowana tym , że w wielu miejscach na świecie ludzie robią podobne potrawy ( oczywiście doprawiając je po swojemu. Bo czym , że innym jest japońska Tempura , indyjski kalafior w cieście curry czy inne tego typu potrawy smażone na głębokim tłuszczu. To danie ma dla mnie jeszcze jeden plus . W sezonie kiedy kalafiory są tanie można zupełnie spokojnie przygotować orientalną przekąskę dla większej ilości osób zupełnie tanio .
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/06/kalafior-w-kokosowym-ciescie.html
dodane na fotoforum:
izolek 2012-06-14
Bardzo lubię warzywa w cieście a szczególnie właśnie kalafiora.
Przyda mi się urozmaicić ciasto.
A ostatnio, żeby było bardzo szybko, zrobiłam paseczki kurczaka
smażone w cieście; nie miałam żadnych dodatków ale umoczone
w keczupie dały się zjeść.
Pozdrówki.
krynia2 2012-06-14
Warte spróbowania...........już wiem,że to smaczne........pozdrawiam.