Kalafior kojarzy nam się raczej z delikatnym smakiem . Robię różne zupy z kalafiora - i kremy i te zwykłe . I takie do najedzenia i takie do popicia drugiego dania. Ta jest wyjątkowa - ta jest do delektowania się . Podaję go w miniaturowych filiżankach - takich na 3-4 łyki przed posiłkiem by pobudzić kubki smakowe lub w trakcie imprezy jako ciepły element menu.
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/06/pikantny-krem-z-kalafiora.html
dodane na fotoforum:
halik 2012-06-16
Dziękuje za przepis... na pewno wykorzystam w najbliższym czasie ... impreza imieninowa tuż,tuż :)))
bunia 2012-06-16
bahus - to musisz poczekać na następnego kalafiora bo ten już zużyty :) A tak poważnie to szykuję się do ugotowania i zamrożenia bo mi się zbieraja końcówki sera Danish Blu . A jak lubisz ,,pleśniaki" to zapraszam jutro na śniadanko- wymysliłam coś fajnego .
monieq 2012-06-18
Twoje pichcenie jest nie tylko rajem dla podniebienia, ale i dla oka! tak pięknie zawsze wszystko podajesz ...