Lubię dania z cyklu risotto, paella , pilaw . Podejrzewam , że wszystkie mają swoje korzenie w kuchni arabskiej .Zresztą nie ważne - ważne , że są smaczne , praktyczne i robione w jednym garnku. Po za klasycznymi przepisami możemy fantazjować i wymyślać tysiące swoich wersji zależnie od tego co mamy w domu i co lubimy. Ważne by był ryż , bulion ( lub wywar ) , przyprawy.
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/06/pilaw-z-figami-i-morelami.html
dodane na fotoforum:
delfi 2012-06-21
ciekawie pokazane :))
fajnego lata!!!!
gabi99 2012-06-21
Świetnie wyglądają
danwi66 2012-06-22
Pilaw jak Pilaw ,ale udka zamaskowane jakby w buszu hahahah:)no świetna foteczka,pięknie wygląda:)