Danie z kuchni indonezyjskiej . Pikantne banany- coś w rodzaju naszych racuchów .Nie wiem jak to traktować - jako danie podstawowe czy przekąskę . W zasadzie można jeść i tak i tak .Składniki ciasta są dość dowolne - byle były pikantne.
Przepisy na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/07/banany-smazone-w-pikantnym-ciescie.html
dodane na fotoforum:
danwi66 2012-07-12
pyszne pyszne pyszne,ja robiłam też z curry i imbirem,podawałam jako dodatek do filetów z kurczaka...taki zwariowany zestaw,ale smakowało synowi:)...Pięknie podane,uwielbiam całą Twoją galerią Buniu kochana:)
bunia 2012-07-12
danwi66- imbir świeży ? Własnie wpadłam na to że można by pokroić banana w takie kawałki po 2 cm i tak smażyć - spróbuje i z imbirem i z trawą cytrynową - a z kurczakiem masz pomysł - może i z rybą .