Sezon na kurki w pełni . Pachną kuszą - złocą się ze wszystkich stron . Zaczynam obsmażanie do zamrożenia ( duszę oczyszczone na maśle i takie mrożę , a potem używaj w miarę potrzeby ). Oczywiście jak już je mam w domu nie ma mowy żebym nie zrobiła na obiad . A , ze jeszcze są potwornie drogie to jak na razie są tylko dodatkiem do głównego dania.
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/07/sznycle-z-duszonymi-kurkami.html
dodane na fotoforum:
izka71 2012-07-27
Buniu kiedy wczoraj pokazałam mojemu mężowi Twoje zdjecia i przepisy to powiedział że mam Cię zapytac czy go nie chcesz adoptować ha ha! Pozdrawiam!
bunia 2012-07-27
izka71- a chce mieć konkurentów do ,, miski " ( moich dzieci , wnuków i reszty ,, adoptowanych ") ? Powiedz My , że lepiej wyjdzie na tym przychodząc w gości.