Chyba najpopularniejsze warzywo w naszym kraju . Jemy ją duszoną , kiszoną , gotowaną . Samodzielnie i z dodatkami. Jako danie główne i jako jarzynkę czy surówkę . Podstawowa wersja takiej surówki to kiszona z dodatkiem cebulki i oleju .A potem zaczyna się ,, dosmaczanie " wg upodobania . Ta jest mega witaminowa ( C + C+ C i jeszcze raz witamina C ).
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/08/kapusta-kiszona-pikantna-surowka.html
dodane na fotoforum:
krynia2 2012-08-08
Właśnie wczoraj szatkowałam kapustę na kiszonkę............za dwa tygodnie będę miała swoja kapustę kiszoną i przepis w sam raz na czasie............pozdrawiam.
babcia1 2012-08-08
a my już jedne dwa kilogramy ukiszonej zjedliśmy trzeba by znów ukiśić
aisoz 2012-08-09
Witaj i czekamy na poczestunek..)) uwielbiam kapustke w kazdym podaniu a ta wyglada tak apetycznie**)..buzka