Często gotuję delikatne zupy ( np. jarzynową na skrzydełkach ). Ponieważ nie przepadam za wrzucaniem kawałków mięsa obranych ze skrzydełek do zupy , ani obgryzaniu takich ugotowanych wykorzystuję je na 2 sposoby : albo mięso obrane idzie do pierogów , krokietów itp., albo panieruję skrzydełka i smażę robiąc z nich coś a'la kotleciki.
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/08/skrzydeka-z-zupy-w-pikantnej-panierce.html
dodane na fotoforum:
krynia2 2012-08-14
Świetne.........tanie i szybkie danie..........
karo66 2012-08-14
O jaki fantastyczny pomysł na skrzydełka. Mam je bardzo często i już nie wiem co z nich robić. Ta nowa propozycja bardzo nam się wszystkim w domu podoba.Dziękuję.