Najchętniej robię z indyczego mięsa . Kupuję kawałek piersi z indyka i mielę. Potem robię proste klopsiki ( małe) - obsmażam je i wkładam w sosy w których się duszą .Sosy różne . Dodatki różna . Podaję z ryżem kluskami , kaszami lub makaronem .
Jesienią królują sosy typu co z warzyw jest w lodówce.
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/klopsiki-w-warzywnym-sosie.html
dodane na fotoforum:
bunia 2012-09-09
astra40- to jest komplet - jest jeszcze 3 część - jak sie zestawi to tworzą krąg - dostałam kiedyś w prezencie od koleżanki . Muszę jeszcze dokupić miseczkę która by pasowała kolorem i wielkoscią i dawała sie wsadzic w ten krąg.
temida6 2012-09-09
zapraszam pania do mnie....:)
izolek 2012-09-10
Ja najczęściej nie obsmażam tylko wkładam do wywaru - prędzej
i są bardziej dietetyczne.
Przekonałam się, że faktycznie te z indyka są najsmaczniejsze.
Pozdrówki.
bunia 2012-09-10
izolek- gotowane też robię- ale ja mimo wszystko smażone lub pieczone miesko wole od gotowanego. Gotowane jadam ze zdrowego rozsądku :)