Bigosy węgierskie różnią się od naszych .W zasadzie jak na nasze oczekiwanie jest to kapusta duszona na ostro z papryką i pomidorami oraz mięsem .Mięso może być różne zależnie od regionu . Począwszy od pieczonej na rożnie baraniny , poprzez smażoną lub zapiekaną wieprzowinę, duszoną wołowinę . Ten przepis odpowiada mi ze względu na to, że mogę potrawę robić na raty , a do tego mam dwie potrawy w jednym. Nie jest to kuchnia węgierska - bardziej fusion .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/10/biaa-kapusta-z-pomidorami-i-zeberkami.html
dodane na fotoforum:
babcia1 2012-10-04
apetycznie wygląda..
zuza99 2012-10-04
Jutro kupuje kapuste i zebarka, papryczek nie hahahah zwykla papryke czerwona hahahah {ozdrawiam.